Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila, solar

  • Cijena: 700kn
  • Približno: 93
  • Šifra oglasa: 13643228
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: 18 dana, 20 h, 27 min
  • Oglas prikazan: 7827 puta
Podaci o oglasu
Stanje: novo

Opširnije:

Automatika za regulaciju motora miš ventila i pumpi(1 krug grijanja= 1 ventil i 1 pumpa). Ugradnjom miš ventila i automatike imate uštedu od 20% sigurno, jer umjesto da radijatore ne možete dotaknuti jer je u njima 70-80 stupnjeva, Vi sa automatikom postižete da u radijatore ide recimo 45 stupnjeva, a u kući je ugodno i toplo, a naravno i štedite :-)
Sa takvim načinom se rješavate neugodnih rošenja dimnjaka koje rezultira curenjem tekućine iz dimnjaka po zidovima i
uništavanjem ložišta peći zbog nagrizajućih kiselina koje se stvaraju kod krivog načina raspodjele temperature (peć-kuća).

Ja koristim za pelet, a to znači da može i za peć na drva ili ugljen, lož ulje, bio masa... Ima zaštitu od pothlađivanja peći (rošenje) tako da gasi pumpu ako je voda u sistemu ispod 50 stupnjeva(moguće je podesiti na automatici temp. paljenja i gašenja pumpe ), zaštitu od pregrijavanja peći na drva ako peć pređe preko 100 stupnjeva, Imam i za spremnike vode(akumulatore topline), a to se najviše koristi kod solarnog grijanja, PTV_a. Također Imam automatiku za dva kruga grijanja što bi značilo 1 ili 2 pumpe i 2 miš ventila koji se svaki zasebno podešava. Recimo na jedan ventil grijete radijatore, a na drugi ventil podno grijanje. Pogledajte pod mojim ostalim oglasima. Mogućnost spajanja postojećeg sobnog termostata za regulaciju pumpe centralnog grijanja do 3 kom. Po potrebi može i više samo trebam napraviti :-).

Vašu postojeću automatiku na peći ako se pokvarila, postoji mogućnost da se zamijeni sa mojom automatikom.
Mogućnost rada sutomatike putem SMS_a je još u testovima. To znači da bi putem SMS_a mogli upaliti ili ugasiti grijanje, provjeriti stanje sistema i brojne druge mogućnosti.
Moguć je i sustav zaštite protiv smrzavanja sistema u objektima gdje često ne boravite.

Automatika Ima 3 senzora:
1: senzor polaza - Tu automatika određuje toplinu vode u radijatorima.

2: senzor vanjske temperature - služi za automatski odabir temp. vode polaza (voda u radijatorima) po krivulji. Npr vani je 0c u radijatore ide 50 stupnja, a kada je +10 onda ide 45 stupnja. Ta opcija se može i isključiti tako da se odabir temp. vode koja ide u radijatore može i ručno podesiti. Način rada se podešava u izborniku. Meni osobno je rad automatike po vanjskoj temperaturi draži, pogotovo kada su oscilacije temperature u jutarnjim i popodnevnim satima cca 10 stupnjeva. Tu onda dolazi do izražaja rad i naravno ušteda.

3: temperatura vode u sistemu - služi da automatika zna dal peć radi i naravno da automatika zna kako da radi.

Po želji se može staviti i senzor povrata vode

Automatika je napravljena u kučnoj radinosti sa programibilnim kontrolerom što znači da se može prilagoditi za svakog korisnika ovisno o potrebama.
Sve je vidljivo na ekranu i postavke se podešavaju u izborniku. (u kojem smjeru se otvara miš ventil i da li radi pumpa je vidljivo u radu)
Na automatiku i sve u njoj dajem 2 godine garancije tj. 2 sezone grijanja.
Rad automatike je provjeren (osobno ju koristim).
Kod kvara svaki dio je moguće popraviti tako da kvar ne znači zamjena cijele automatike već samo dio koji je neispravana, a
kod takvog servisa, popravak ne bi trebao biti skup.
Mogućnost spajanja postojećih sobnih termostata.
Mogućnost bežičnog upravljanja kotlovnicom. (u izradi). To bi bilo kao sobni termostat ali bežični do nekih 1 Km bez barijera.


Po dogovoru dolazim i spajam automatiku. Ako ćete sami spajati, onda je na vama da spojite po shemi koju dobijete, a nije komplicirana tako da to možete i Vi sami napraviti ako imate bar malo znanja o struji.

U kompletu dolazi:

1. Automatika
2. Potrebni senzori (3 kom)
3. Napajanje automatike preko ispravljača


Dostava: Pošta, tisak, osobno i po željama

Ovdje možete skinuti uputstva

https://www.sendspace.com/file/xwpfth

Podaci o korisniku

Grad i poštanski broj
10000 Zagreb
Županija
Zagrebačka
Država
Hrvatska